Az oldalon technikai okok miatt a rendelési lehetőség szünetel, kérjük látogasson vissza később!

Tápváltás

Tápváltás A kutyák minden gond nélkül tartósan etethetőek ugyanazzal a táppal, ami segít a kívánatos kondíció fenntartásában is. Olykor azonban váltani kell, például amikor a kölyök tápról a felnőtt tápra térnek át. Ilyenkor arra kell figyelni, hogy a váltás legalább egy hétig tartson és fokozatos legyen, nehogy hasmenést és hányást okozzon.

Gondolj csak bele, milyen változásokkal kell kiskutyádnak szembesülnie, amikor új otthonába csöppen. Hozzá kell szoknia, hogy nincs többé együtt a mamájával és alomtestvéreivel , vadidegen emberek és környezet veszik körül, amit fel kell fedeznie. Érthető hát az, hogy ilyenkor egy hirtelen tápváltás különösen megterhelő számára. Fontos, hogy semmit se sürgessünk! Ha a kiskutyának már sikerült beilleszkednie, fokozatosan szoktassuk az új táphoz!

Bármilyen szeretettel is veszed körül kiskutyádat már az első pillanattól kezdve, a környezetváltozás és az életkörülmények drasztikus megváltozása nagy nehézségeket jelentenek számára. Ha ugyanabban az időszakban egy teljesen új eleséget erőltetsz rá, az csak ront a helyzeten. Azt is figyelembe kell venni, hogy a pszichés megterhelés mellett a kutyák bélflórája eltér a miénktől: nem olyan gazdag hasznos baktériumokban és gombákban. Emiatt nem tud alkalmazkodni a hirtelen tápváltáshoz, ráadásul egy kiskutya bélflórája még nincs is teljes mértékben kifejlődve!

Emiatt tanácsos bármilyen étrendi változtatást legalább egy hét átmeneti időszak alatt véghezvinni. Ez azt jelenti, hogy fokozatosan, egy hét alatt szoktassuk át kedvencünket az új ennivalóra! Így a kiskutya szervezetének elég ideje lesz arra, hogy alkalmazkodjon a megváltozott összetételű eleséghez, és ezáltal csökkenthetjük az emésztőszervi panaszok (pl. hasmenés) kialakulásának valószínűségét.

Hogyan történjen a tápváltás?

  • Keverj régi,megszokott eledelébe egy kicsit az új tápból.
  • Fokozatosan emeld az új eledel arányát a kornak megfelelő mennyiségű fejadagban.

Tápváltási szabály

1. és 2. nap: 75% - régi eledel, 25% - új eledel

3. és 4. nap: 50% - régi eledel, 50% - új eledel

5. és 6. nap: 25% - régi eledel, 75% - új eledel

Utolsó nap: 100% új eledel

Ugyanilyen módszert alkalmazz akkor is, amikor a kölyökkutya tápról áttérsz a felnőtt kutyáknak kifejlesztett eledelekre, illetve bármikor, amikor egy felnőtt kutyánál tápváltást kívánsz véghezvinni.

Válaszd kiválő minőségű junior tápot, amelyek tökéletesen megfelelnek a kiskutya növekedési igényeinek.  

Minden Eukanuba, AZP, CIBAU, Ecopet, Acana vagy Brit Puppy és Junior táp úgy lett kifejlesztve, hogy biztosítsa az adott életszakasznak megfelelő energiaszükségletet és a kiváló minőségű fehérjéket, hogy támogassa az emésztőrendszer biztonságos működését, és gondoskodjon a harmonikus növekedéshez elengedhetetlen tápanyagokról.

Ne feledd!

Az étrendi átállás egy héten keresztül, fokozatosan menjen végbe!
A kiskutya tápadagját napi 3 részre osztva add oda!

További hírek